Interview met onze in-house Interior Design Service Stylist

Onlangs hebben we bij Ibiza Outdoor een Interior Design Service gelanceerd. Dit is een service die wij bieden voor iedereen die graag een professionele blik wil op de (her-)inrichting van zijn of haar woning. Of het nu gaat over het restylen van de loungehoek in de tuin, of het compleet inrichten van je woning, onze in-house interior design stylist helpt je graag. Lees er meer over in het interview met Anouk!
Hoe ga je te werk bij het ontwerpen van een ruimte? Kan je ons meenemen door het proces, van het eerste gesprek tot de uiteindelijke realisatie van het ontwerp?

 

Het allerbelangrijkste bij het ontwerpen van een ruimte is dat je de bewoner(s) moet leren kennen. Een eerste kennismaking mag dan ook niet ontbreken en die doe ik het liefst bij de klant thuis. Op die manier krijg ik een goed beeld van de in te richten ruimte. Het verloop van dit gesprek hangt natuurlijk heel erg van de klik af, maar ik probeer er in ieder geval achter te komen wat voor de bewoner(s) belangrijk is in huis en waar zij de meeste tijd besteden. En uiteraard maken we concrete afspraken over de oplevering. Ik vind het heel belangrijk om gedurende het gehele project de verwachtingen goed te managen. Zo komt niemand voor verrassingen te staan. Bij een “regulier” advies presenteer ik eerst een moodboard om de stijl, die ik zal toepassen in het ontwerp, te toetsen bij de klant. Daarna maak ik een plattegrond en één of meerdere (dit hangt van de gemaakte afspraken af) 3D ontwerpen. Indien gewenst voeg ik nog een shoplijst toe, zodat de klant direct gericht op pad kan.

 

Kan je een voorbeeld geven van recente of uitdagende projecten die je hebt aangepakt waar je trots op bent?

 

Ik hou zelf van erg oude huizen met karakter. Ik vond het dan ook spannend toen ik werd gevraagd voor een nieuwbouwproject in Oegstgeest. De bewoners gaven me een compleet blank canvas en ik kwam er achter hoe leuk dit eigenlijk is. Ik heb hen geholpen bij de moeilijke keuzes die zij moesten maken. Denk aan de lengte van de gang, wel of geen uitbouw, het eventueel verplaatsen van muren. Door dit steeds voor hen te visualiseren konden zij gemakkelijker keuzes maken en dat voelde echt als een meerwaarde.

 

Wat is volgens jou de meerwaarde van het ontvangen van advies van een in-house interieurontwerper in vergelijking met het zelf inrichten van een ruimte?

 

Interieur gaat over gevoel en is heel persoonlijk. Niet iedereen heeft oog voor welke kleuren, vormen en materialen goed samen gaan in een interieur en dit is helaas niet iets wat je aan kunt leren. Voor deze mensen is het fijn als iemand een kant-en-klaar advies maakt wat ze gemakkelijk kunnen uitvoeren in huis. Als je wel gevoel voor interieurstyling hebt dan is uitgebreid advies van een interieurontwerper vaak niet nodig. Wel kan een interieurontwerper dan helpen bij het doorhakken van knopen of wanneer meerdere bewoners een compleet andere smaak hebben en er samen niet uit komen.
Kun je ons meer vertellen over de rol van technologie in jouw ontwerpproces? Hoe gebruik je bijvoorbeeld 3D-technologie?

 

Zoals in bijna iedere branche zijn er ook binnen de interieurbranche een hoop nieuwe technologieën die het werk visueel erg aantrekkelijk maken. Je kunt tegenwoordig echt heel levendige 3D ontwerpen maken die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Ik gebruik dit zeker voor mijn opdrachten. Op die manier kunnen mijn klanten echt door hun nieuw ontworpen interieur heen wandelen. Hoe gaaf is dat?!

 

Welke rol spelen de klanten zelf in het ontwerpproces? Hoe stimuleer je hen om hun eigen creatieve input te geven en hoe pas je dit vervolgens toe in het uiteindelijke ontwerp?

 

Zoals ik al eerder benoemde is interieur heel persoonlijk. En dit moet het ook zijn, want de klant moet zich er thuis voelen. Dus de input van de klant is heel belangrijk. Voorafgaand aan het kennismakingsgesprek zal ik altijd vragen aan de klant om alvast een moodboard te maken en tijdens het gesprek probeer ik te achterhalen wat de klant verder belangrijk vindt (vrije tijdsbesteding, sociale activiteiten in en rondom het huis, rust etc.). Daarnaast komt in het gesprek natuurlijk ook voorbij welke meubelstukken of decoratie zij willen behouden. Dit neem ik dan allemaal mee in het definitieve ontwerp. En natuurlijk komt een interieur ook pas echt tot leven als er gewoond wordt.

 

Enthousiast geworden van de verhalen van onze interior design specialist? Boek een kennismakingsgesprek.
Alle meubels bekijken? Dat kan op onze Instagram-pagina.
Stuur bij vragen een mailtje naar ibizaoutdoor@gmail.com. Graag tot snel!